Is je fiets gewond? Wij komen je helpen! Roestug heeft een circulaire fietsherstelservice. We kunnen je fiets ophalen met de fietsambulance en gebruiken donor-onderdelen voor de fietsreparatie.

Onze beoordelingen:
5/5

Fijne gasten met verstand van zaken en snelle service. En bij Roestug gebruiken ze onderdelen van oude fietsen bij hun reparaties. Beter voor de aarde want er hoeven minder nieuwe onderdelen gemaakt te worden, en beter voor je portemonnee! Aanrader dus!

Echt toppers , supper vriendelijk !
Snel en goed . Men fiets is helemaal de nieuwe 💜🙏🏾 AANRADDERS 🙌🏾🙌🏾🙌🏾🙌🏾🙌🏾

Wat een fantastische service! Ik sloop “per ongeluk” mijn eigen fiets. Zonder poespas binnen 3 uur rijd hij weer als een gloednieuwe fiets! Ik ben dankbaar voor deze snelle en goede service!!

Locatie was een beetje onduidelijk, dus een extra bordje kan geen kwaad. Werd snel en goed geholpen. Uiteindelijk binnen 10 minuten een fiets gekocht. Prima prijs voor een meer dan degelijke fiets.

Mooi concept en goede service! Twee prima studentenfietsen gekocht en een fiets op laten knappen, kortom een aanrader

Hoe gaan we te werk?

 1. Halen of brengen van de fiets(en)
 2. Wij doen een analyse van het probleem
 3. Wij stellen een reparatieplan op
 4. Wij overleggen met jou
 5. Aan de slag!

Fietsambulance

Is je fiets te gewond om nog de weg op te gaan? Maak dan gebruik van onze fietsambulance. Voor 15 euro brengen we jouw fiets naar onze werkplaats. Kom je hem toch zelf brengen? Onze leenfietsen zijn gratis! 

Kom je gezellig zelf langs? Let dan op onze openingstijden voor bezoekers:
Ma:   Gesloten
Di:     09:00 – 18:00
Wo:   09:00 – 18:00
Do:    09:00 – 21:00
Vr:     09:00 – 18:00
Za:    10:00 – 16:00

Duurzame Fietsenmaker Zwolle

Duurzaamheid staat bij ons voorop, we willen dat alles lang mee gaat en repareerbaar blijft. Ook circulariteit vinden wij belangrijk, daarom kopen we zo min mogelijk nieuwe onderdelen in en kijken we eerst wat we met alle ‘donor-onderdelen’ kunnen als fietsenmakers.  Dus ben je op zoek naar een fietsenmaker in Zwolle en wil je tegelijkertijd bijdragen aan een gezonde economie en een gezonde wereld? Als je je fietsreparatie bij Roestug laat doen help je mee aan het opruimen van de weesfietsen en draag je je steentje bij voor het milieu. Je kunt bij Roestug ook fietsen kopen, de zogenaamde ‘Frankenstein Fietsen’.

Wat kost een fietsenmaker in Zwolle?

Bij Roestug rekenen we 10,- euro per kwartier voor de reparatie aan je fiets. Het grote voordeel is dat we erg weinig kosten rekenen voor onderdelen, omdat deze van de donorfietsen af komen. Alleen als er geen mogelijkheid is voor een vervangend tweedehands onderdeel zullen we iets nieuws bestellen. Op deze manier houden we de kosten laag voor jouw fietsreparatie. Natuurlijk blijven we met jou communiceren.

Roestug team

Meet the team, van links naar rechts: Hermen, een marketeer met twee rechter handen en een passie voor afvalstromen en fietsen. Gerke, productontwerper en parttime recyclespecialist. Tenslotte Bram; erkend fietsenmaker, leermeester en visionair in de fietsindustrie. 

Samen werken we aan het circulariseren van de fietsindustrie en geven we elke fiets een tweede leven door het upcyclen of recyclen van de fiets. Door gebruik te maken van onze diensten help je mee bouwen aan de circulaire economie!

Fietsenmaker aan huis?

Dat kan! We kunnen je fiets ophalen en weer terugbrengen met de haal- en brengservice. Zo hoef jij geen moeite te doen om je kapotte fiets langs te brengen. Ook kun je gebruik maken van een leenfiets zolang we bezig zijn met de reparatie. Sterker nog, met de juiste informatie kunnen wij je fiets aan huis repareren, en betaal je alléén de heenrit (15 euro binnen 10km)!

Fiets Onderhoud

Wij onderhouden fietsen voor zowel particulieren als bedrijven. Waarom? Voorkomen is altijd beter dan genezen, voor de portemonnee, de fiets en daarme ook het milieu! Voor het onderhoud gebruiken we zoveel mogelijk donor-onderdelen en werken we met plant-based onderhoudsmiddelen. Als er toch iets nieuws moet komen, hoor je dat natuurlijk van ons. Bij het onderhoud nemen we de volgende zaken mee;

 • Ketting smeren en spannen
 • Wielen richten
 • Controle van banden, trappers, zadel en alle technische onderdelen
 • Versnellingen afstellen
 • Remmen afstellen
 • Schoonmaak
 • Naar wens andere onderdelen

Een normale onderhoudsbeurt is 40 euro per fiets. Voor grotere aantallen gelden lagere tarieven in overleg. Duurzaam onderhoud nodig? Neem dan contact met ons op!